Wie ik ben

 

Mijn naam is André Biesot ben geboren en getogen in Heemstede nu woonachtig in Hoofddorp. Voor zover ik me kan herinneren hebben we altijd honden thuis gehad en dat varieërde van herder tot een afgaanse windhond.. Al van kinds af aan ben ik zeer geïnteresseerd in het gedrag van honden. Dit kwam ook een beetje doordat we een afgaanse windhond hadden waar ik een band mee had en die wel wilde luisteren naar mij maar niet naar de andere gezinsleden. Maar was ook benieuwd naar hoe honden met elkaar konden communiceren en waarom ze blaften naar elkaar of als ze wat zagen of hoorden. Toen ik op mezelf ging wonen nam ik  ook een hond eerst had ik een hele lieve bouwier uit het asiel gehaald. Later na dat ik een paar keer verhuist was nam ik weer een hond nu een duitse herder, die ik van iemand had overgenomen.Ik heb met deze hond diverse gehoorzaamheidscursussen gevolgt en heb hem moeten laten in slapen. Ik heb toen bewust even geen honden genomen. Ben weer verhuist naar Haarlem en daar heb ik weer een hond genomen dit keer een rottweiler  waar ik  diverse gehoorzaamheidscursussen mee heb gevolgt, heb samen met deze rotteweiler een duiste herder gehad waar ik ook diverse gehoorzaamheidscursussen mee heb gevolgt. Het gevoel om kynologisch instructeur/gedragstherapeut te worden had ik nog steeds. Door mijn rottweiler (die angst agressie had voor andere honden) heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb de opleiding gevolgd aan de Martin Gaus Academie te Lelystad. Na de opleiding  voor  instructeur heb ik les gegeven op een hondenschool in Agility (behendigheid) en combisport. Daar was ik tevens sportcoördinator maakte het rooster voor mijn collega's die ook les gaven in Combisport. Samen met de collega’s die een gehoorzaamheidscursus gaven nam ik het examen af Terwijl ik les gaf op de hondenschool ben ik verder gegaan met de opleiding voor gedragstherapeut. Met mijn vorige duitse herder heb ik de opleiding agility voor instructeurs gedaan (beginners) , tijdens deze opleiding heb ik geleerd om honden op een leuke manier de toestellen aan te leren voor beginners. Deze opleiding heb ik tijdens mijn opleiding gedaan voor kynologisch gedragstherapeut. Doordat ik met mijn werk als instructeur/gedragstherapeut ook veel te maken krijg met het gedrag van honden en ik al en aantal jaren met speelsehond actief bezig ben trok ook de gezondheid van dieren en dan voornamelijk honden me aan. Waarom gedraagt een hond zich nu anders dan normaal en of waarom reageert een hond nu zo terwijl hij/zij dat nooit heeft  gedaan. Daarom heb ik de opleiding voor dier gezondheidsadviseur gevolgt. Deze opleiding bestaat uit diverse modules van natuurlijke geneeskunde ( homeopathie, Bach Bloesem, Edelstenen, Reiki, enz).Tijdens deze opleiding werd ik geïnspireert door Reiki en heb daar ook diverse opleidingen voor gevolgt. Als dier gezondheidsadviseur werk ik met Homeopathoische  middelen, Bach Bloesem, Reiki en Edelstenen.Om het mijn cursisten en cliënten nog meer van dienst te kunnen zijn heb ik een opleiding gevolgt voor stervensbegeleiding en rouw verwerking bij dieren en de opleiding voor dier communicator.

Tevens verzorg ik een workshop van Bach Bloesem, deze workshop is bedoeld voor mensen die werken met honden, en  voor honden eigenaren.

Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen omtrent het postitief trainen van honden, volg ik steeds diverse opleidingen, workshops, seminars.