gallery/logo

Wat is Speelsehond

Speelsehond is een hondenschool en een gezondheids adviseur voor dieren.

De trainingen en cursussen worden in Lisse en of bij uw thuis of in de buurt  gegeven. In Lisse maken we gebruik van het veld van de Lissesche IJsclub omdaar de trainingen te geven. Worden de trainingen bij uw thuis gegeven dan kijken of er een veldje of park bij uw in de buurt is dan worden daar de trainingen gegeven. Voor de gehoorzaamheidscursussen kunt u kiezen of u die individueel wilt volgen of in groepsverband. Als u voor individueel trainen kiest heeft dat ook zijn voordelen, namelijk dat u alle aandacht heeft, in uw eigen tempo kan trainen, u gezin mee kan trainen U hoeft niet lang te wachten voor een oefening en u bouwt een leuke en goede band op met uw hond.. De lessen worden op een leuke speelse en positieve manier gegeven.  De cursussen die ik geef zijn puppycursus, jongehonden/vervolg cursus, Elementaire Gehoorzaamheid (E.G) I en II naast deze cursussen kunt u zich ook op geven voor gedragstraining of conditie training. Bij gedragstraining wordt gekeken welk gedrag uw hond vertoont en hoe dat gedrag is ontstaan. Er wordt dan een intake gesprek met u gehouden van hoe het gedrag is ontstaan vanuit dat gesprek  maak ik een voor u en uw hond een op maat gemaakt trainingsscherma. Het kan voorkomen dat uw hond wat naars heeft meegemaakt wat nog niet verwerkt is, denk aan de dierenarts of uw hond is in een conflict met een andere hond geraakt geweest. Dan kan ik ook besluiten om een Bach Bloesem remedie in te zetten bij de training. De Bach bloesem remedie wordt voor uw hond gemaakt en heeft betrekking op het gedrag van uw hond. De Bach bloesem remedie neem ik dan mee op de eerste dag van de training. Ook bij de gedragstraining wordt er op een positieve en speelse manier getraind. Op deze manier kunnen we het ongewenste gedrag omzetten naar het gewenste gedrag. Bij conditietraining gaan we samen werken aan de conditie van u en uw hond zodat dit op een gelijkwaardig niveau komt. In deze training bouw ik uw conditie op zodat uw samen met uw hond lekker kunt joggen. Ook deze cursus wordt op een leuke en speelse manier gegeven in de cursus kan er ook met toetstellen worden getraind zodat het voor u en uw hond nog leuker wordt. Als u zich aanmeld voor de conditietraining is uw hond minimaal 1 jaar oud dit heeft te maken met de toestellen die ik u en uw hond aan leer.

Naast het geven van gehoorzaamheidscursussen en trainingen houd ik mij ook bezig met de gezondheid van uw hond. Het kan namelijk voorkomen dat uw hond iets heeft meegemaakt waardoor het gedrag van uw hond is veranderd, of uw hond heeft  iets onder de leden heeft wat zijn veranderde gedrag kan verklaren. Het kan ook zijn dat uw hond medicatie heeft of heeft gekregen waardoor het gedrag is veranderd. Mocht het gedrag van uw hond zo veranderd zijn dan ga ik doormiddel van een hele lange vragen lijst af wat uw hond allemaal heeft mee gemaakt en of welke ziekte en medicatie uw hond heeft gekregen, om zo er achter te komen waardoor het gedrag is veranderd. Dit doe ik ook als u zich heeft opgegeven voor de gedragstraining. Door deze vragen te stellen kan ik een voor uw hond passende homeopatischmiddel voor schrijven. Ik geef ook reiki behandelingen bij uw hond en ook bij u als u dat wilt. dit doe ik bij u thuis omdat het voor uw hond beter is om het in een vertrouwde omgeving te doen. Door nog meer van uw hond te willen weten heb ik ook een opleiding gedaan voor dieren communicator tijdens deze opleiding heb ik geleerd om telepatisch met uw hond te praten.En tot slot help ik ook dieren en mensen als het einde naderd hiervoor heb ik een opleiding gedaan voor stervensbegeleiding en rouwverwerking bij dieren. Zoals u kunt lezen is speelsehond niet zomaar een hondenschool,maar een hondenschool die zich van andere hondenscholen wil onderscheiden door een totaal adres voor u en uw hond te zijn.

Over Speelsehond

 

Wie is Speelsehond ( wie ben ik )

Mijn naam is André Biesot ben geboren en getogen in Heemstede ben nu woonachtig in Haarlem. Voor zover ik me kan herinneren hebben we altijd honden thuis gehad. Al van kinds af aan ben ik zeer geïnteresseerd in het gedrag van honden. Met name van hoe ze met elkaar kunnen communiceren en wat het blaffen inhoud. Naarmate ik ouder werd het gevoel steeds sterker heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb de opleiding gevolgd aan de Martin Gaus Academie te Lelystad. Na mijn opleiding heb ik eerst les gegeven op een hondenschool in Agility (behendigheid) en combisport. Daar was ik ook sportcoördinator en maakte het rooster voor de andere instructeurs die ook combisport gaven. Samen met de collega’s die een gehoorzaamheidscursus gaven nam ik het examen af. Zelf heb ik een duitse herder waar mee ik train.Met mijn vorige honden heb ik diverse gehoorzaamheidscursussen gevolgd en heb ook met één de opleiding agility voor instructeurs gedaan. 

Om goed op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van positief trainen volg ik regelmatig opleidingen, bijscholingen, seminars, workshops en cursussen.

De opleidingen heb ik gevolgt bij:

Martin Gaus Academie:

Kynologisch Instructeur

Kynologisch Instructeur II trainingstechnieken en gedragstrainingen

Ras en Gedrag

Wet, recht, regelgeving

Marketing en Bedrijfsvoering

Testen van Honden

Hond en taal hondentaal

Agility Campus

Instucteurs opleiding  Agility voor beginners

Sorag Akademie;

Werken in de diergeneeskunde praktijk

Homeopathie basiscursus voor dieren

Homeopathie specialisatie voor dieren

Dieren natuurlijk genezen  (reiki, bach bloesem, edelsteen therapie,chinese kruiden, acupressuur, aromatherapie)

Medische basiskennis van honden en katten

Al deze moduleś zijn van de opleiding gezondheidsadviseur. Daar ik alle module's met goed gevolg heb afgerond mag ik mij dier gezondheidsadviseur noemen.

Civas

Communiceren met dieren

stervensbegeleiding en rouwverwerking bij dieren.

De seminars en bijscholing heb ik gevolgt bij

Esteban rivas ( seminar)

Onderzoek naar de intelligentie van honden

Bewust en emoties bij dieren

O&O 

HRH ( Hoog Risico Honden) leerder hoe de eigenaren er mee moeten omgaan en hoe te  trainen.

Socialisatie training puppy

Opvoeden en of training