Cursus/ training:

 

U kunt bij Speelsehond de volgende cursussen en trainingen volgen:

 

Puppy cursus

Jonge honden /  vervolg cursus

Basis Cursus.

Elementaire Gehoorzaamheid ( E.G.) I en II

Gedrags training

Conditie training

U leert in de puppy,  jonge honden, basis cursus en de E.G de gehoorzaamheid van uw hond stapje voor stapje zo leert u onder andere mooi lopen aan de riem, hier komen,voor komen, af(liggen) zit, los naast je lopen, sta, enz.

Heeft u zich op gegeven voor gedragstraining dan gaan we op een leuke en positieve manier dat gedrag omdraaien naar het gedrag wat we willen zien. Het gaat bij deze training er om wat heeft u hond allemaal meegemaakt en hoe is het gedrag veranderd, is dat geleidelijk gegaan of niet. Is uw hond ziek geweest en daardoor van gedrag veranderd of is uw hond nog ziek waardoor het veranderd is. Het kan namelijk zijn dat uw hond de meegemaakte gebeurtenissen  nog niet heeft verwerkt waardoor het gedrag is veranderd. Als uw hond ziek is dan kan dat effect hebben op zijn gedrag want kijk maar eens naar mens als die zich niet lekker en ziek voelt veranderd ook zijn/haar gedrag dat heeft een hond ook. Ik heb voor deze training ook een vragen formulier gemaakt om zo te achter halen waar het gedrag vandaan komt zodat we dat kunnen aanpakken en trainen. Er volgt dan ook eerst een intake gesprek, zodat er voor u en uw hond een opmaat gemaakt trainingsschema wordt gemaakt.

Bij de conditie training gaat u samen met uw hond aan de conditie werken. Dit is een hele leuke training, u leert op een leuke en speelse manier samen met uw hond te werken aan u conditie. Tijdens deze training leer ik u samen met uw hond om te joggen/trimmen. We gebruiken ook wel leuke toetstelen voor u en uw hond om de les zo leuk mogelijk te maken. Voor sommige toestelen zoals een hoogte sprong nemen we de tijd om het goed aan te leren voor de hond. Alle toestellen die we in de hele cursus gebruiken worden op een leuke en speelse manier aangeleerd dit om zo veel mogelijk stress bij u en uw hond te vermijden, want de les moet wel leuk blijven voor allemaal. Als u en uw hond een toestel goed beheerst dan gaan we een nieuw toetsel aan leren om dit in de volgende les mee te nemen. De conditie training cursus duurt 3 maanden en u kungt kiezen uit 1 of 2 keer per week te trainen. De voorkeur gaat echter naar 2 keer in de week de training te volgen. Voor deze cursus geldt wel dat uw hond minimaal de leeftijd heeft van 1 jaar, dit heetf te maken met de toestellen die we gaan gebruiken en dit is ook de leeftijd dat uw hond volgroeid is. De cursus is gebasseerd op een privé training waardoor u de training alleen volgt, heeft u twee honden waarmee u deze training wilt volgen en uw partner wilt ook mee trainen dan kunt u samen de training volgen. Bij deze training wordt er ook eerst een intake gesprek gevoerd dit om te kijken hoe de gehoorzaamheid van uw hond is en de gezondheid van u en uw hond is.