gallery/logo

Diensten

 

 

Cursus/ training:

Puppy cursus

Jonge honden /  vervolg cursus

Elementaire Gehoorzaamheid ( E.G.) I en II

Gedrags training

Conditie training

U leert in de puppy,  jonge honden cursus en de E.G op een leuke en speelse manier de gehoorzaamheid voor uw hond. De lessen worden op een speelse en positieve manier gegeven. Voor alle gehoorzaamheidscursussen kunt u kiezen of u die in een groepsles wilt volgen of toch liever in een privé les. Het voordeel van een privéles is dat uw alle aandacht krijgt, in u eigen tempo kan trainen, u gezin mee kan trainen. 

Heeft u zich op gegeven voor gedragstraining dan gaan we op een leuke en positieve manier dat gedrag omdraaien naar het gedrag wat we willen zien. Het gaat bij deze training er om wat heeft u hond allemaal meegemaakt en hoe is het gedrag veranderd, is dat geleidelijk gegaan of niet. Is uw hond ziek geweest en daardoor van gedrag veranderd of is uw hond nog ziek waardoor het veranderd is. Het kan namelijk zijn en gebeuren dat uw hond de meegemaakte gebeurtenissen en of ziektes nog niet heeft verwerkt waardoor het gedrag is veranderd. Voor deze training wordt er een opmaat gemaakt trainingsschema voor u en uw hond gemaakt.

Bij de conditie training gaat u samen met uw hond aan de conditie werken. Dit is een hele leuke training, u leert op een leuke en speelse manier samen met uw hond te werken aan u conditie. Tijdens deze training leer ik u samen met uw hond om te joggen/trimmen. We gebruiken ook wel leuke toetstelen voor u en uw hond om de les zo leuk mogelijk te maken. Voor sommige toestelen zoals een hoogte sprong nemen we de tijd om het goed aan te leren voor de hond. Alle toestellen die we in de hele cursus gebruiken worden op een leuke en speelse manier aangeleerd dit om zo veel mogelijk stress bij u en uw hond te vermijden, want de les moet wel leuk blijven voor allemaal. Als u en uw hond een toestel goed beheerst dan gaan we een nieuw toetsel aan leren om dit in de volgende les mee te nemen. De conditie training cursus duurt 3 maanden en u kungt kiezen uit 1 of 2 keer per week te trainen. De voorkeur gaat echter naar 2 keer in de week de training te volgen. Voor deze cursus geldt wel dat uw hond minimaal de leeftijd heeft van 1 jaar, dit heetf te maken met de toestellen die we gaan gebruiken en dit is ook de leeftijd dat uw hond volgroeid is. De cursus is gebasseerd op een privé training waardoor u de training alleen volgt. 

 

 

Dier gezondheidsadviseur:

Wat is een dier gezondheidsadiseur:

 

Een dier gezondheidsadviseur is een persoon die een opleiding heeft gevolgt voor alternatieve geneeskiunde/ natuurlijke geneeskunde met een medische basis kennis voor dieren. Zelf heb ik de medische basis kennis voor honden en katten. 

De opleiding die ik heb gevolgt  bestaat uit de volgende modules:

Homeophatie voor dieren

Specialisatie Homeopathie voor dieren

Dieren Natuurlijk genezen ( chinezen kruiden, reiki theorie, edelstenen therapie, bach bloesem, enz)

Medische basis kennis voor honden en katten

Werken in de diergeneeskunde praktijk

 

Hoe werkt een consult:

Voor een consult kom ik naar u toe. Dit om uw hond in zijn eigen vertrouwde omgeving te kunnen zien en ook om zo stress te voorkomen bij uw hond. Als u naar een praktijk zou komen dan kan uw hond zich niet op zijn gemak voelen en daardoor stress opbouwen. Juist om te voorkomen dat uw  hond stress heeft waardoor het moeilijker kan worden om uw hond te onderzoeken heb ik besloten naar u toe te komen. Voor ik uw hond ga onderzoeken stel ik u eerst heel veel vragen, deze vragen heb ik al op papier staan en neem ik dan ook mee als uw een consult aanvraagt.  Waarom ik de vragen op papier heb gezet en heel veel wilt weten omtrend uw hond heeft te maken met,

Hoe is (zijn) de klachten onstaan, wat is de reactie van uw hond hierop, hoe is het eet en drink patroon van uw hond is dat veranderd of niet. Dit is belangrijk om een totaalbeeld van uw hond te krijgen. Maar ook omdat ik van alle informatie die ik krijg op deze manier een goed en passend homeopathisch middel kan kiezen voor uw hond.

Is het gedrag van uw hond veranderd door een ziekte of door een gebeurtenis dan kan ik ook een bach bloesem remedie inzetten in combinatie met een training.

Ik werk als dier gezondheidsadviseur uitsluitend met homeophatische middelen, bach bloesem remedies, edelstenen en Reiki.

 

Let wel op: dat de Bach bloesem,  CBD olie en homeopathische middelen geen vervanging zijn van de door uw dierenarts voorgeschreven medicatie. U dient dan ook aan uw dierenarts door te geven welke homeopathische of andere (genees)middelen uw hond/kat naast de voorgeschreven reguliere medicatie ernaast bij geeft.

 

Naast mijn opleiding van dier gezondheidsadviseur heb ik ook een opleiding voor reiki gevolgt waarvan ik in het bezit ben van de eerste en tweede graad. Reiki betekent universele energie. Tijdens de reiki behandeling geef ik energie door via mijn handen. De energie stroomt via mijn handen naar het lichaam van uw hond en of u. Ik leg mijn handen op bepaalde plekken op het lichaam van uw hond of u dat zijn de openingen van de energie banen die in ieders lichaam zit. Deze openingen nemen de energie over via mijn handen en laten dat door het lichaam van uw hond of u zelf stromen. De energie zoekt zelf zijn weg en zal daar blijven op de plekken waar het nodig. Het haalt de blokkades weg die er in het lichaam van uw hond en of u zit. Uit ervaring weet ik dat honden het lekker vinden sommige honden geven zelf al aan waar ze het willen hebben dit doen ze door die plekken naar mijn handen te sturen en te bewegen. De reiki behandelingen geef ik zowel aan uw hond als aan u zelf als u dat wilt. De reiki behandelingen voor dieren en voor u zelf worden bij u thuis gegeven, dit is omdat het voor dieren en vooral voor honden prettig is om het in een vertrouwde omgeving te geven.

Om mijn praktijk op medisch vlak nog verder te verbreden heb ik ook een studie gevolgt communiceren met dieren en mag mij dan ook dier communicator noemen. Ik heb tijdens deze opleiding geleerd om met dieren telepathisch te communiceren. Dit doe ik alleen als het dier het ook wil en er ook voor openstaat. Het praten (communiceren) met dieren is vrij ingewikkeld en soms krijg je antwoorden die nogal door elkaar lopen. Op dit moment communiceer ik alleen nog met dieren via een foto. Dit omdat het voor mijzelf heel prettig voelt en soms heeft uw hond geen zin om te praten omdat het ergens anders mee bezig is dan kan ik op een later tijdstip terug komen bij uw hond en dan verder gaan met waar ik ben geëndigd. Wilt u van deze dienst gebruik maken dan kunt u een mail sturen met een foto van uw hond samen met zijn naam leeftijd adres waar de hond verblijft woonplaats.Om het totaal te maken heb ik ook een opleiding gedaan voor stervensbegeleiding en rouwverwerking bij dieren. Dit heb ik gedaan omdat er toch altijd een tijd komt dat we afscheid moeten nemen van onze trouwe maatje. Ik begeleid niet alleen uw hond/maatje hier in maar ook u.